Bakken Bears

Gå til hjemmeside
OPGAVE
  • Bæredygtighedskonsulent
KOMPETENCER
  • Rådgivning
  • Materiale- og CO2-beregning
  • Cirkulær forretningsudvikling
BRANCHE
  • Sport og Event
ÅR

2020 – 2021

Bakken Bears tager de vigtige første grønne skridt

Formål: Bakken Bears vil gerne udnytte den platform, de har som professionel sportsklub, til at tage deres del af ansvaret for den grønne omstilling. Det skal ske ved selv at agere så bæredygtigt som muligt, og ved at inspirere fans, sponsorer og andre i branchen hen imod en bæredygtig dagsorden.

Løsning: Bakken Bears deltog i foråret 2021 i et forløb i programmet ’Rethink Business 4 – Cirkulær Forretningsudvikling’. Som konsulent har Rethink Event undervejs understøttet sportsklubbens arbejde med bæredygtighed. Vi har kortlagt klubbens energi- og materialeforbrug samt CO2-aftryk og via workshops og løbende dialog skabt overblik over, hvilke cirkulære forretningsløsninger og tiltag der bedst kan skabe værdi for Bakken Bears.

Resultat: Bakken Bears har med forløbet fået et godt afsæt for at starte på sin grønne rejse. Centralt står, at der nu for at skabe værdibaserede sponsorater med et grønt tilsnit. Målsætningen er, at det knytter samarbejdspartnere endnu tættere til klubben, styrker brandet samt skaber grobund for at tiltrække nye sponsorer.

Konkret tilbydes sponsorerne ejerskab over udvalgte bæredygtige aktiviteter, ligesom de inviteres til at støtte op om tiltag, der sigter mod mindre CO2-aftryk og øget sundhed. Eksempelvis bliver hvert fjerde VIP-arrangement uden kød, hvilket vil give en reduktion på 12 ton CO2 om året.

Bakken Bears er bevidste om, at handlingen skal starte indefra og har lavet guidelines for indkøb, håndtering og afhænding af materialer i klubben, så det ligger i tråd med den cirkulære tankegang. Et tiltag omhandler sponsorbannere, som fremadrettet designes, så de kan anvendes i flere sæsoner.

Sidst men ikke mindst har forløbet og rådgivningen skubbet på en proces, hvor Bakken Bears med et ændret mindset nu i højere grad tager det bæredygtige og cirkulære valg ved indkøb, og når de øjner en mulighed for, at klubbens materialer kan genbruges.

Vi har været utrolig glade for samarbejdet med Rethink Event. Nadia, som var tovholder på vores Rethink Business-forløb, har været meget inddragende i sit arbejde, således at vi under hele forløbet var bevidste omkring, hvor vi var i forløbet, og hvad next step ville være. På denne måde føles det hele meget trygt for os. Som team komplementerede de hinanden med henblik på fagområder, så vi følte os under hele forløbet i gode hænder.

Tugce KeskinCSR-ansvarlig, Bakken Bears
 

Fotograf: Per Bille

 

Fotograf: Per Bille