Tivoli Friheden

Gå til hjemmeside
OPGAVE
  • Bæredygtighedskonsulent
KOMPETENCER
  • Rådgivning
  • Materiale- og CO2-beregning
  • Cirkulær forretningsudvikling
BRANCHE
  • Oplevelsesbranchen
  • Møde og messe
ÅR

2020 – 2021

Tivoli Friheden styrker erhvervsturismen med grønne certificeringer

Formål: Tivoli Friheden ønsker at tage et ansvar i den bæredygtige omstilling. Forlystelsesparken i Aarhus’ skovkant havde allerede iværksat flere grønne tiltag og nedsat et bæredygtighedsudvalg, men manglede at få sat struktur og prioritering på det videre arbejde.

Løsning: Med Rethink Event som rådgiver og projektleder har Tivoli Friheden gennemgået et forløb i projekt ’Rethink Business 4 – Cirkulær Forretningsudvikling’. En udforskning af mulige, cirkulære forretningsspor førte til et fokus på at opnå grønne certificeringer af parkens møde- og eventfaciliteter.

Hovedaktiviteterne i forretningsmodellen er at ‘klargøre’ Hermans og Restaurant Terrassen til at leve op til kriterierne for at opnå Det Økologiske Spisemærke og Green Key. Certificeringerne er blåstemplingen, der skal gøre Hermans og Restaurant Terrassen til et naturligt valg som venue for den bæredygtighedsbevidste virksomhed og for den offentlige organisation, som stiller krav om dokumenteret bæredygtighed.

Det er et spørgsmål om at vinde ordrer og udbud. Samtidig er arbejdet med certificeringerne et afsæt og en god ramme omkring den bæredygtighedsrejse, som Tivoli Friheden er i fuld gang med, og som bidrager positivt til flere af verdensmålene.

Resultat: Friheden har opsat en række handlepunkter som led i at opnå certificeringerne. De konkrete indsatser handler i første omgang om: mindre kød på menuen, større andel økologi, procedurer for at minimere madspild, indkøb af grøn strøm, øget affaldssortering og indkøb af miljømærkede rengøringsprodukter.

Herudover er der i forbindelse med ombygning af en scene planlagt at investere i et vaskeanlæg og dermed erstatte engangsservice med vaskbart service – med ambitionen om at blive den første danske forlystelsespark helt uden engangsservice.